Нови книги, детски книги, вицове за деца, смешки за деца, гатанки, въпроси за деца, разговори с деца, занимания с деца, детска градина, училище, първи клас, втори клас, трети клас, подарък за рожден ден, имен ден, Коледа, подарък за дете, подарък за семейство, подаръци за деца на шест, седем, осем, девет, десет, единадесет години, 7, 6, 8, 9, 10, 11 години, Сиела книги, приказки за деца, занимания за пътуване, хумор, най-добрите детски книги, български детски книги, , интересни детски книги, пътуване с деца, здрави деца,

Добре Дошли, Драги Търсачи на Хубавото Време с Децата!

В този сайт ще намерите книги за деца – пътеводители за хубаво време със съвременните деца. Първата книга СМЯХ С ДЕЦАТА е с цвят на обич и се роди през есента на 2023 година.

Съставихме я „на шега“. „На шега“, защото като предприемачи с бизнеси в производството на интериорни врати и пчелен мед, решихме, че можем да сме полезни на хората и с емоционални продукти. Повече от 15 години ние произвеждахме „сериозни продукти“: цялостно обзавеждане за къщи, апартаменти, бизнес сгради, търговски обекти. Повече от 7 години произвеждахме вкусен и качествен мед от нашата пчелна ферма до гората.
Стотици кухни, спални, дивани, врати, шкафове, столове и буркани с мед изпълваха ежедневните ни мисли и дела…до есента на 2023 година.
Преди измервахме успеха си в произведени врати, добит мед…
Днес, ние измерваме успеха си с УСМИВКИ. Докато се трудехме над производствата ни, ние успявахме да съхраним „Хубавото Време“ с децата. Останахме си добри хора и възпитаваме децата си в доброта и увереност.
Първата книга, която отпечатахме завладя деца и родители по-бързо отколкото сме си представяли. След стотици положителни коментари за първата книга СМЯХ С ДЕЦАТА, получихме много въпроси „Кога ще има втора част?“ :). Шест месеца след отпечатването на СМЯХ С ДЕЦАТА, отпечатахме и СМЯХ С ДЕЦАТА – част 2.

От октомври 2023 година до май 2024 година ние сме изпратили над 14 000 книги. Нашите книги са в ръцете на деца, майки, татковци, баби, дядовци, учители, психолози, аниматори…

А кои сме ние ли? Ние сме семейство Райкови.

Упорит, търпелив, трудолюбив татко и чичо Дидо, който често няма време, но пък, когато има е много готин.

Усмихната и понякога „тътнеща“ мама и леля Лили, която обича децата и им „уйдисва“ почти за всичко.
Ние сме едни родители…които се учат ежедневно от децата. Опитваме се да пазим Хубавото Време с тях, независимо от ежедневните предизвикателства.

За нас е важно детето да има увереност и самочувствие, да е уважително и добро. Да се усмихва повече, отколкото да се ядосва.

Книгите СМЯХ С ДЕЦАТА са създадени с мисия да създадат добро настроение.

Всяка книга започва с въпроси-смешки. Те предразполагат децата веднага за забавни разговори, спор, смях. В съдържанието на книгите има въпроси, с които се дискутират през смеха и доброто настроение, теми за: семейни отношения, чувства, мечти, увереност, успех, добри обноски, етикет, хигиена, поведение, добродетели…

Търсете, създавайте и пазете ХУБАВОТО ВРЕМЕ!

ХУБАВОТО ВРЕМЕ е винаги около нас, ако му позволим да се случи!

 

А това са нашите вдъхновители: добри момчета сега на 14 и 9 години. Понякога са футболисти, джудисти, ученици, танцори, катерачи, мотористи, скиьори, бегачи, състезатели, плувци, колоездачи, хакери…и какво ли още не… Обичат победите. По смели са от нас, по-бързи, по-креативни, изобретателни, имат много енергия. Обичат да ходят по тениска, когато аз съм със зимно яке, да носят чорапи с чехли, да се хранят „некултурно“, да се конкурират. Пълнят мед, опаковат пратки косят трева, метат трева, чистят прозорци, сгъват дрехи без голямо желание, но им се получава добре, когато се съгласят :). Могат да си сготвят, да се приберат сами по тъмно, да „правят сделки“…могат да ни изненадат по всяко време с нещо ново.
Те са деца като вашите, за тях и с тях, ние създадохме нашите книги, за да си се смеем и да си говорим с децата 🙂

Ето и историята на книгите от мен, Лилия. А това съм аз в очите на децата ми, когато са били на 6 години…и тогава съм била усмихната 🙂
Сътворих книги, с които да прекарваме Хубаво Време с децата. Без да досаждаме и да сме „по-скучни от телефона“…
Аз съм майка на 2 момчета на 9 и 14 години, леля на 1 момче на 11 години и на 2 момичета на 8 и 12 години …. Те са моите вдъхновители, обичам да прекарвам време с тях.
През изминалата година полагах много усилия да ги отделя от телефоните. Борех се за тяхното внимание всеки път, когато исках да разговарям с тях. Купихме Монополи, което им омръзна още на втората вечер. Играхме на карти, но в сравнение с компютъра и телефона, тази забава за тях беше пълна СКУКА! Днешните деца губят ентусиазъм много бързо …
След много опити, измислих, че и аз мога да говоря интересно. Мога да им задавам въпроси, които да ги провокират и изненадват, мога да ги накарам да се смеят, мога да говоря на „техния език“.
Събрах си смешки, измислих въпроси, търсих най-смешните от най-смешните кратки темички за разговор….
Тогава магията се случи! Семейните скучни разговори с въпроси „Днес как беше училището?“ или „Изяде ли си обяда?“ останаха в миналото. Изведнъж всички искаха да си говорим, смеехме се, спорихме в продължение на часове …
Създавахме си хубаво забавно време, което децата с нетърпения очакваха всеки ден (особено малките).

Един ден реших, че това ХУБАВО ВРЕМЕ заслужават и други семейства, и други деца.

Събрах всички смешки, въпроси и написах още много. Отпечатах ги в книга. Така децата можеха вече да се докоснат до извора на забавлението ни.

Първоначално идеята ми беше родителите да четат книгата на децата. Оказа се, че и децата искат да четат, и те искат да питат. С тази книга аз успях да мотивирам деца от 2 клас да четат на глас с голямо желание в продължение на часове…

Моята мисия е да има повече детски усмивки и родители в добро настроение.

Времето е нашият най-скъп ресурс, но децата ни имат нужда от него.
Тези книги не са за наука и учене, а за забавление, за хубаво време. Заедно се смейте, заедно си кажете „Това е смешно!“, „Това е глупаво!“, „Това е интересно!“, „Наистина ли е така?“….така,  мили родители, се случва „хубавото време“, така изглежда и щастието ❤ Между думите е смеха и между смеха са разсъжденията, креативността.
Раждат се мечти, раждат се чувства! 30 дни е времето да тествате книгите, ако те не изпълнят своята мисия „Да ви дарят хубаво време“, аз ще ви върна парите обратно, без да искам книгите в замяна

СМЯХ С ДЕЦАТА – предизвиквам ви! Говорете с децата, смейте се заедно.

Смехът е здраве!

X